Project news
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Voting
Як Вам новий сайт?
Total 0 common:people_all_forms

День Соборності України

Date: 7 лютого 2022 о 10:11, Refreshed 7 лютого 2022 о 10:12
258 views

Із 17 по 22 січня у нашій школі-родині панував особливий дух патріотизму, єднання, згуртованості. На протязі тижня було проведено ряд тематичних заходів, приурочених до відзначення Дня Соборності України.
Так, зокрема, юнаки і дівчата 11 класу під час круглого столу «Служити українській нації – це покликання кожного українця», обговорили ідеї соборності, єдності та суверенності держави, як головної умови розвитку незалежної України.
Десятикласники організували віртуальну екскурсію по місцях пам’яті пов’язаних з подіями Української революції 1917-1921 років, як важливого досвіду державотворення.
Учні 8 класу продивились електронну презентацію «Одна, єдина, неповторна» та створили панно «Що для мене значить Україна».
У 9 класі, з метою підвищення рівня національної гідності, прищеплення любові і поваги до державних символів, мистецьких та культурних надбань і цінностей українського народу, пройшла інформоперативка «Історія Батьківщини – історія майбутнього».
На заходах, які були проведені для учнів середніх класів розкривались об’єднувальні риси українців: мова, ментальність, народна пісня, звичаї, обряди та традиції . Зокрема, учні 7-8 класів взяли участь в конкурсно-розважальній програмі «Україніада», в ході якої поглибили свої знання про Україну, їхні розуміння , поняття незалежності та волі держави, допомогли усвідомити значення цього факту для українського народу.
Хлопчики та дівчатка 5-6 класів проявили ініціативу взяти участь в інтегрованій грі – вікторині «Як я знаю Україну». Вони з інтересом, жваво та дружно розв’язували кросворди, анаграми, ребуси, поглиблюючи свої знання з рідної мови, історії, географії, природознавства.
20 січня відзначали 103-тю річницю підписання Акта злуки старшокласники. Вони колективно продивилися відеофільм «Тернистий шлях до Соборності», який дав відповіді на багато запитань і показав, що ХХ століття залишило нам у спадок вирішальні події минулого, які віддаляючись не втрачають своєї значущості й актуальності. В ході колективного спілкування сформувалось розуміння того, що лише в єдності дій та соборності душ ми можемо досягти величної мети – побудови духовно багатої , вільної демократичної України, якою пишатимуться майбутні нащадки. По завершенню заходу юнаки та дівчата, тримаючись за державний прапор, створили живий ланцюг єдності. Серця кожного билися в унісон, кожен відчував себе частинкою великого українського народу.
Святкували день Соборності і маленькі школярики. Так, у 1-2 класах пройшов конкурс малюнків «Я люблю Україну». Третьокласники стали учасниками усного журналу «Сторінки історії неньки-України». Учні 4 класу приготували літературне привітання, виступивши з ним на загальношкільному святі «Україна одна на всіх». У день Водохреща маленькі патріоти – українці, тримаючи в ручках синьо-жовті прапорці, організували і провели флешмоб «З Україною у серці».
Проведені заходи на загальношкільному рівні та по класах є надзвичайно важливими в напрямку національно-патріотичного виховання учнівської молоді. У контексті сьогодення, соборність – це не лише визначний акт минулого, а також комплекс актуальних завдань із творення майбутнього – свого і своєї держави.

Comments:
Only authorized users can leave comments.